sunnuntai 15. tammikuuta 2017

8. Päivä

Aamu herätys oli sitten jotain muuta ku ihana. Alapulkalla nukkuja sitten rupes liikkumaan niin perkeleesti et koko hökötys heilu. Kyllä siinä paniikkiherätys oli lähellä ja perkeleet jo kielellä, mutta onneks olen "rauhallinen" luonne (jotkut voi olla erimieltä ihan vapaasti). No jos sitä on hereillä ni luetaan iltapulut sitten ku järkikään ei juokse vielä. Kello ku näytti 8 ni tää jätkä lähti aamupalalle sutena. Siinä sitten istuttiin ja syötiin hitaasti. Sitten vaan tunkemaan tavarat kaappiin, kyllä luit oikein, et nähnyt väärin, tunkea ne piti 4*laukut, tankolaukku, teltta, alusta ja pussi. Olis se pyöräkin sinne jotenki mahtunut, mut säälin henkilökuntaa. Sitten oli aika suunnistaa kohti juna-asemaa ja ihmettelee miten saan piletin Placa Catalynia aukiolle.

Ei oo ruuhkaa


Asemalle matka vie

Ensin kattelin aikatauluja ja totesin et näitähä menee aika tiheesti. Sitä ku on tottunut kerta tuntiin. Sitte se tiketti, joo mistä, ai automaatti, jaa. Mitenköhä tässä käy, eka yritys eka automaatti, ei kelpaa kortti, paperiraha tai kolikot perkele, toka yritys toka automaatti eka yritys, hmmm et siis saatana huoli korttia, haista pask.. Noh rauhallisesti vaan, toinen yritys, nyt vittu ota se seteli saatana se 5 euroo perkele. No niin ihan rauhallisesti vaan vielä. Kolmas yritys. Kolikot valmiina nyt sitten määräpää ja viola se huoli kolikot sain tiketin. Meinasin kirota koko masiinan. Nyt sitten asemalaiturille, sinne ku ei meennä sellai suomalaisittain, siis portti, hmm se haluu tiketin johonkin, haa tuonne ja tohon se sylkäs sen, muista ottaa tiketti ku meet. Nyt sitten laiturille. Muistiko kaikki nauraa? Hyvä.

Juna on juna tai oikeastaan junan ja metron risteytys. Mentiin alamäkeen ihan selkeesti sen huomas. Kuuntelin musaa istuessani ja aiheutin jonkin asteista ihmetystä ku ei menny piuhan piuhaa missään eikä ollut kuulokkeita ja pää tekee pientä pakkoliikettä. Sainpaha kanssa ihmiset hymyilee aurinkoisesti. Tultiin Placalle ja pihalle siis vittu minne? Ylös ja ulos olis suunta sellai hyväksi havaittu. Kas portti tiketti sisään ja ei se ronkeli palauttanut sitä, se yks suunta ja sillä selvä. Toussa on automaatit seeelvä, muista. Ulkona vihdoin, siis tuossa on Placa oikei. No kävellääs vähän jos vaikka taskuvarkaita pääsis pamputtaa.




Keli on ku se kuuluisa morsian ja en, en löytänyt taskuvarkaita, kaks eri turistiporukkaa kyseli tietä tai neuvoa espanjaksi ja vastasin et en oo paikallisii englanniksi, oli meinaa naurussa pitämistä ilmeissä ja lisäksi ku sanoin et oon Suomesta nii saivat jonkun krampin niskaan. Aikani käppäiltyä istuin seuraamaan elämää ja soitin äidilleni et kaikki on hyvin( näkyy sitten seuraavassa puhelin laskussa.)  Nyt pitää päästä pois tästä turistimäärästä ja äkkiä. Juna S1 tai S2 ja muutama asema väliä. Aseman automaatti toimi paremmin ku hyvin ja sain T10 tiketin (se on kymmenen matkaa) muutama asema väli ja sitten etsii auki olevaa markettia. (Pitää jatkossa muistaa nää sunnuntai päivät) Löyty ja sai evästä pariksi päiväksi.

Sitten takas majapaikkaan. Siinä asemalla paikallinen tuli kysyy jotain, taas sain selitellä et en oo paikallinen ni eivät meinanneet uskoa. Melkein piti passia näyttää ennenkuin usko. Taas sai hymyn ihmisten naamalle. Hyyvä mie (en mie niin hyvä ole, mut kuvitellaan, jooko)

Pientä välipalaa ja sitten vielä tutkii ympäristöö valosaa aikaan. Nää liikkuu täällä ihan vaellus meiningillä. Ite näytin varmaan joltain muulta.



Nyt sitten on naputeltu tätä konetta jonnin aikaa että saadaan teille luku annos aikaseksi. Musaa kuunnellaan samalla.

Tänään tehtiin muuta kuin pyöräiltiin, mieli lepäsi.vaikka omaa kieltä ei saanut puhua ku yhden puhelun verran. Eli vapaapäivä.

Hyvät lukijat, laittakaa kommentteja, olisin niistä hyvin kiitollinen.


6 kommenttia:

  1. No hitsi ,miten tähän näitä saa laitettua...

    VastaaPoista
  2. No hei , miehän osaan ;)
    Moi Kari , LPR:ssä normi talvi , tuulee kokoajan , jos ei etelästä niin jostain muustasuunnasta.
    Oot kivoja lukupläjäyksiä saanut aikaiseksi , kiitos niistä . Nautinnollista matkaa vai mikä se oli .

    VastaaPoista
  3. Kiitos matkaraporteista! Mukavalta reissulta vaikuttaa. Et vissiin ole kuitenkaan Euroopan läpi kotiin ajamassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olis tarkoitus ajaa. Mutta se Pland B on aina olemassa.

      Poista
    2. Wau! Turvallista kotimatkaa! Toivottavasti ei tarvii B plania ottaa käyttöön...

      Poista