lauantai 4. maaliskuuta 2017

56. Päivä

Illalla tuli neljä neitoo nukkuu ja aamulla herätessä he olivat jo poissa. Aikasii olivat lähteneet ku heräsin pikkasen ennen kuutta. Niin aamukahvi ja aamupala joo, keittiöön mars. Ai että oon kateellinen kaasuhelloista, ne on nopeita. Pannuna oli vislaava vesipannu, kahvia olkaapa hyvä. Otin mie aamukuvan ikkunasta.


En nyt sanoisi kaupunkia kauniiksi, sekoitus vanhaa, neuvostoaikaa ja uutta, tiet vaihtelevassa kunnossa. Niin joo, sitten kamojen roudaus alas, pyörän pakkaus ja liikenteeseen, ulos kaupungista. (Täälläkään ei ole moottoriteitä, en ainakaan nähnyt mitään merkkejä siitä tai kieltomerkkejä) Kauppaan kurvaten ja matka jatkuu. Onko muuten kukaan koskaan ajanut kahden rekan välissä, niin että kaikki liikkuu samaan suuntaan? Mie olen tänään, menin suoraa menevän kaistan reunassa ja oikealle menevälle kaistalle ilmesty rekka ja samaan aikaan myös suoraan menevälle kaistalle (se missä mie olin). Ai jännä fiilis siinä vaiheessa. Tilaa oli kyllä miulla eikä hätäpäivää. Kunhan ei tee hätiköityjä ohjauksia.


Sitten se alko, tasainen puurtaminen seuraavaan kohteeseen. Ei laaksoa ei kukkulaa vai kaksi rusinaa lankun päällä vaimitenseoli. Kyllä meinas pää hajota oikein kunnolla, ei mitään järkevää nähtävää ja saatanan rakit räksyttää. Onneksi on musiikkia ja eiku soimaan.




Tauon pidin 52 kilsan kohdalla "puolivälin krouvi" olis sopinut paikan nimeksi täydellisesti. Siinä kahvi naamariin ja vähän jaloittelua ja seuraava pysähdys on 54 kilsan päässä. Ei muuta ku poppi soimaan ja kampiin kierroksia. Voi elämä että vihaan viivotinsuoria teitä, eikö tieinssi ois voinnu olla maanantaikrapula.

Pikkuhiljaa saavuin määränpäähän, niin tosiaan se majapaikka, missäs se oli. Aah tuolla eli suoraa vaan ja aamulla jatketaan suoraan. Tuolla kaupungin toisella puolella sanottiin Riga 128 ja kuukkeli väittää 152. Kunpi on oikeassa? Uskon paikallisia opasteita ennemmin ku ne heittää vaan 20 metriä 10 kilsalla.

Sisäänkirjautuminen hoitu näppärästi, suihku teki hyvää ja kahvi olis poikaa. Meni respaa kysyy wifin salasanaa ja samalla kysyin onko kahvila auki. Ni ei ollut, kysyi et haluutko kahvia ni sanoin joo. Hetken päästä miulla oli kahvia. Hyvä palvelu ja ei maksanut mitään.

Sitten iltapala ja vähän lukemista samalla. Huomenna aamupala klo 9, joten voi valvoa pitkään.

Päivän data



Jostain löytyi ylimääräinen vaihde tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti