sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Viski sanan käyttön rajoittaminen

Suomi on sitten menossa kohti 40-luvun kieltolakia lujaa vauhtia. Kohta ruvetaan polttamaan pontikkaa metsessä ja haetaan viinat Virosta. Se siitä veron keruusta, ei siinä veroja Suomeen paljoo jää. Nykyinen eduskunta ja virkamiehet sahaavat omaa oksaa oikein lahjakkaasti. Eilen Hesarissa oli kirjoitus siitä miten toinen viranomainen antanut luvan ja sitten toinen viranomainen todennut että ei tuu lupia ellei noi kaksi blogistia poista logot ja viski-sanat pois.

Luvan oli antanut Valvira, kun oli selvittänyt pelisäännöt. Aluehallintovirasto (AVI) oli sitten todennut ettei anniskelulupia tule ennen ku blogistit poistaa viski-sanat kirjoituksista ja logot. Sinänsä kummalliseksi menee se että Patentti-ja rekisterihallituksen ylläpitämästä ytj.fi sivuilta löytyy virallinen toiminimi Olut ja Viskiexpo, siis firman nimi. Hei haloo, ei saa käyttää oman firman nimea koska siinä on viski-sana.

Jos AVI puuttuu tähän kirjoitukseen niin huh huh, on meinaa rankinta sananvapauden rajoittamista miitä Suomessa on. Minä en rajoita enkä kuuntele viranomaisia ja jos meinaavat lätkästä sakot tai viedeä oikeuteen niin tää poika poituu maasta ja tulee kerran kesässä käymään. Pitänee jälkipolvelle todeta et ei muuta ku ammatin saatuaan suunta pois Suomesta. En mie tällaista Suomea halua lapsilleni jättää, Hallinto täysin kykenemätön ja viranomaiset ihme sähläreitä, tehdään pilkunnussinta lakeja ja muita ihme säädöksiä.

Meen juomaa aamukahvia.

Hesarin juttu aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti