lauantai 7. toukokuuta 2016

Kaljalla käynti

Helatorstai oli sitten "pyhä", no ei ainakaan liikenteessä näkynyt sitten millään mittarilla että olis pyhä. Päätin aamulla että lähden ajaa yksin, kun ajokaveri laitto viestii 'ei pysty, ei kykene'. Tosin hänelle annettakoon anteeksi, hän ajoi muutamassa (4 päivässä) noin 1k, et eiköhän kroppa vaadi silloin lepoa ja hoivaa.

Sitä kaikki aina kysyy et miten noilla pitkillä matkoilla pää pysyy kasassa. Helposti, on sinut itsensä kanssa ja ajaessa ei hirveesti ajattele asioita vaan sitä perusjuttuu, pidä pyörä liikkeessä ja pystysssä. Kaikki muu jää taka-alalle.

No aamusta siis lähdin kohti pohjoista tai oikeastaa enempi tuonne idän suuntaan. Eka tauko oli Simpeleen tepoili, siis eihä sitä tullut ajettua ku reilu tunti. Sitten taas tielle ja katse eteenpäin. Pieniä pysähdyksiä oli jolloin geeli ja hörpyt ja veden heitot. Seuraava isompi pysähdys oli Pivankassa Kesälahdessa. Siellä törmäsin siis noin kuvainnollisesti tuttuun polisiin (imatran porukka tuntee hänent) joka moottoripyörällä liikkuu. Kuulumiset vaihdettiin ja sitten syömään, suosittelen kyseistä paikkaa. Hyvät pöperöt.

Juuri ennen lähtöä heitin viestin arctic bikerille, nimimerkki fillarifoorumista, että olen tulossa. No hän tuli vastaan ja sitten ajettiin Tolosenmäelle. Ihan kiva saada nimimerkille kasvot ja jutella muuutenkin ja juttua olisi riittänyt ainakin parille päivälle. Joskus vielä. Kiitokset hänelle kaljasta, tarjosi sen miulle.

Sitten takaisin päin ajamista, nyt oikeastaan pääsi siihen mielentillaan mitä joskus harvoin saa aikaiseksi, sitä vaan ajaa ja tarkastelee asiaa tavallaan ulkopuolelta ja nauttii juuri tästä hetkestä. Pysähdykset olivat lyhyitä ja pullot vaan täytettiin. Jossain välissä havahduin siihen että etuvaihtaja ei "toimi", jaaha akusta alkaa olee virtanen vähissä. Enpä muistanut ladata ennen lähtöä. Onneksi oli jäänyt pienempi etulimppu käyttöön. Siinä sitten ajaessa välähti mieleen että perkele, miehä käytän näitä vaihteita aika ahkeraan, mitä jos toi takavaihtajakin jää jollekin kivalle rattaalle. Se oli ohi menevä ajatus, vika tauko oli Simpeleen tepoililla. Oli pakko käydä vessassa. Tästä on enään reilu tunti kotiin.

Siinä eteenpäin lähtiessä ajatteli että tää loppu mennään vaikka kontaten pyörä selässä. Rautjärven risteyksen ohittaessani huomasin että tää pyörä on nyt sitten sinkula. Eli akku loppu piste. Että olikos kiva välitys, no oli ja ei. Sitä vaan toivo että ei olis kovin pitkiä mäkiä edessä eikä tarttis hirveesti putkelta ajaa. Kotio pääsin ja kalja kädessä raukeen väsyneenä odotin saunan lämpenemistä.

Reissu onnistui kaikkinensa hyvin, tankkauksineen ja taukoineen, ainoo vaan et perse on ruvella tollasen reissun jälkeen.

Grandi66

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti