tiistai 28. tammikuuta 2020

Makumatka Lemille

Makumatka joojoo kyllä aivan varmasti, sanoisin et oli kyll ihan joku muu maku suussa ku ruuan maku. Siis ajelin taas yhden reitin läpi ja sattumoisin sitten nousi kova tuuli ja mäetkin oli jyrkkiä. Itse reitti oli kyllä hieno, jokseenkin vaativa vähemmän pyöräilleelle. Matka Lappeenrannasta suuntautui kohti Pulsaa läpi suomalaisen maalaismaiseman (tuo ei pysähtynyt ottamaan kuvia ku rupee paleltamaan jos pysähtyy, mulkku jätkä)  Juuri ennen Pulsaa käännytään kohti Jurvalaa/Luumäkeä. Tämä tien pätkä on varmasti soratietä, koska mäet oli jyrkkiä ja lyhkäsiä, mutta kokonaisuudessaan mukava pätkä.

Jurvalaan saapuminen oli ihan kiva ja taukopaikka oli Kahvi-Pakari tunnetaan myös PullaPakarina. Edellinen tauon olisi voinut pitää Pulsan asemalla jos asema olisi ollut auki. Jurvalasta matka jatkui kohti Lemiä, nyt oli mäkiä ja mutkia pitkän matkaa ja vastatuuli tuntui kovenevan. Sitkeästi ajaen eteenpäin vaan vaikka välillä tuntui että homma oli tässä. Juuri ennen Lemiä käännyttiin vasemmalle pienelle tielle joka vie Lahnajärven ja Kuuksenenselän väliselle kannakselle. Oliha se hienoa ku vähän väliä jompi kumpi vilahteli näkyvillä. Sieltä koukaten sitten Lemin kirkonkylälle pitämään taukoa ja tankkaamaan. Pitäähän miehen syödä että jaksaa ajaa fillarilla kotiin. Taukopaikkana oli Kouvon baari. Tauon jälkeen musa soimaan ja kohti Lappeenrantaa myötätuulessa. Ajo sujui hyvin ja kohti kotia mentiin pienen ketunlenkin kautta että saadaan vuoden ekä satanen täyteen.

Reitti itsessään on hyvinkin kaunis kesällä ja ruokapaikkoja on keskitetysti Lemillä, Jurvalassa ja Pulsalla ja voi olla muuallakin. Nähtävääkin voi olla enempi mutta en juurikaan niihin pysähtynyt. Suosittelen. Liikennettä ei juurikaan ollut mutta kesällä voi olla toisin.

Tässä vielä reitti

https://www.relive.cc/view/vPOpWkwK3Rv

1 kommentti:

  1. Kesällä tuo reitti voi olla aika paljon kauniimpi, kuten oikeestaan mikä vaan noista E-Kurjalan pyöräreiteistä. Reittejä kuvatessa keväällä 2018 tuli huomattua, että Lappeenrannasta länteen sattuville reitille on kyllä tosiaan riittänyt sorateitä ja hervottomiakin ylämäkiä. Taisi olla just makumatka -reitti, jossa oli se kaikkein järkyttävin (siis todella jyrkkä) mäki.

    VastaaPoista