keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

60. Päivä

Yö meni vähän jännittäessä tämän päivästä junamatkaa, ku eile kävi tarkistamassa aseman ja junan. Voi kyllä sanoa että aika pysähtynyt aika hyvin osittain. Aamupala tauluun ja kamat kantoon. Pitkään asuneet heitti morot, ihan kuuluin joukkoon parin päivän jälkeen. Varmaan työmiehiä ku aamulla katosivat ja illalla ilmesteyivät. Siinä sitten kohti rautatieasemaa fillaria työntäen. Sitten raiteen varmistus ja kahvi perkele.

Siinä sitte fillarii siirtäessä laiturille ökelit tippu aseman lattialle ja leuka tippu polviin. Siis kevät on tullut vaikka lunta on maassa ja pakkasta. Voi juma mitä rotusääriä ja vielä naistenpäivä. Hyvää naistenpäivää kaikille.






Niin vaan ajaminen loppui Riikaan säiden takia ja se ettei ollut nastoja. Ei niitä olis tarvinnut ku täällä vasta, mutta näillä mennään. Nyt junassa kohti Valgaa missä junanvaihto ja sit Tallinnaan.

Näillä ja euroopassa muutenki oli tasaisissa pinnoissa pulunestolaitteita. Pisti vaan silmään.


Nyt pitää kyllä sanoa että Latvian juna oli pientä jumppaa vaativa homma. Juna oli just sellanen ku ekalla Viron reissulla Minnan kanssa, heilu ku roska tuulessa. Ja aivan saatanan lämmin. Maisema tyyyylsä.




Sitten tultiin Valgaan ja junan vaihto. Nää saatanan suunnittelijat keksineet sen et laituri välissä ni etpäs pääsekään siitä vaan kierrä kokl saakelin juna. Ai vittu. Mut nyt on sitten wifiä ja latauspistoketta ja aivan uuden näköistä junaa.



Tartoon asti käydään kaikki maitolaiturit läpi ja sit tää muuttuu expressiksi. Ja sopiva lämpötila. Liettuassa, Latviassa ja Virossa on vielä junanlähettäjä ja tasoristeysvahti. Saa nähdä milloin nekin katoaa. Nyt ei voi sanoa että ögelit tippuis, ei juurikaan hymyilevia naamoja, kaikki tuntuu olevan juroja ja omissa oloissaan. Mutta saatiin tämäkin junamatka päätökseen.




Sitten vain asemalta taluttaen hostellille ja maksu, fillari sisään. Kalja voi tehdä hyvää. Sitten huoneessa käynti ja sitten kauppaan. Piti ostaa pakolliset eli kolme viinipulloa, leikkeleitä ja juutoa huomisia eväitä varten ja samalla kävin vähän katsastaa mihin miun pitää mennä.

Sitten takaisin ja pakkaus ja ruuan tekoon. Ett jaksaa huomenna olla laivassa. Ja saa ajan jotenkin kulumaan.


Köyhän miehen iltapala. Makaroonia, papuja tomaattikastikkeessa. Nyt vielä iltakalja ja sitten nukkuu ja aamulla ylös ajoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti