maanantai 1. syyskuuta 2014

Tour de Helsinki 2014

Niin se siis kauden viimeinen kuntotapahtuma maantiellä. Olin taas lupautunut (siis aukassu sanaisen arkkuni taas jossain väärässä kohdassa) ajamaan joukkueessa. Sunnuntai aamuna sitten heräsin aikaisin ja ajatukset pyöri ajossa ja siinä mitä käy. Oltiin sovittu että nähdään CCG miehet klo 10 siinä portin vieressä. Numeron olin hakenu jo edellisenä päivänä. (kaksi hyvää syytä vierailla stadissa useammin, Suomen paras kahvi ja flipperi. Molemmat veljenpojan luona) Siinä sitten aamupalaa syödessä mietti syntejä syviä. Kamat niskaan ja kohti veloa.

Ensin kohti satamaa ja siitä baanalle ja sitten Töölönlahti toista kautta kiertäen. Jonkin verran oli ihmisiä liikkeellä ja mielenkiintoisia asioita näki matkalla velolle, esim. kuinka paljon roskaa ihmiset heittelee pitki maita ja mantuja. Kiva oli ajaa kun aurinko paistoi ja mieli oli virkee. Siinä sitten mentiin kohti veloa ja jalat tuntui tukkoisilta.

Velolla näin sitten Tuomaksen joka oli osallistumassa ekaa kertaa tapahtumaan. Sitten rupes näitä G-miehiä ilmestyä paikalle ja oli siinä yks Imatran urhelijoiden pyöräilijä (ei tällä kertaa allekirjoittanut, vaikka seuraa edustaa) Siitä sitten hölistiin tavoitteista ja taktiikasta, miun oli 4+ ja ehjänä maaliin.

Klo 11.00 sitten lähdettiin hitaaasti liikkeelle. Saattoajoa oli puolisen tuntia ja ei siinä kerinnä ajaa ku tunnelille asti johan pamahti rengas joltain. Ja se ihmeen ohittelu saattoajon aikana on sitten ihan turhaa jos ei ole jalkoja ajaa lujaa, siellä on tosiaan porukkaa joka kykenee ajaa lujaa. Sitten kun vapaa vauhti alkoi ni johan niitä väsyneitä tuli vastaan. Kannustus huutoja kuulu ihan nimen kera, Kiitokset kaikille kannustaneille.

Se ryhmä missä itse olin meni aikas haipakkaa, välillä mentiin 24 km/h ja välillä mentiin 42 km/h eli ajo oli hyvin nykivää. Itse meinasin pudota kyydistä monesti ennen ku diisel kone hyrähti käyntiin. Ryhmä oli suhteellisen kurinalainen ja merkit annettiin suht ajoissa, mitä nyt välillä takana tuleva tuli aivan iholle (ei mikään kiva tunne ku tuntee et joku osu vartaloon) ja vauhtii oli se 40. Juna meni todella kivasti, tarkoitus oli mennä kahden pysähdyksen taktiikalla, lähdössä ja maalissa ne pysähdykset. Toisin kävi, viimeisellä juottopaikalla oli pakko käydä kusella ja täyttää pullo.

Siitä sitten ajoin yksin noin 20 kilsaa kunnes sain yhden kiinni ja ohi ja seuraava oli näköpiirissä. Sain hänetkin kiinni ja siinä sitten kaksistaan ajettiin Viikin tienoille ja takaa tuli kolmen ryhmä joka otti kiinni mäessä. No mäki mentiin muiden peesissä ja päästiin Koskelantielle ja sitten tuli vetovuoro ja hetken päästä vilkaisin taakse, ei muita ku se kaveri jonka kanssa ajettu jonkin aikaa. Totesin vaan et otetaan lyhkäsiä vetoja ja mennään niin pitkälle ku rahkeet riittää ja on jalkaa (mitä ei ollu enään viimeiseen 10 kilsaan ja mentiin noin 40 km/t). Kun käännyttiin kätilöopiston taakse ni pieni mäen nyppylä ja vasen pohje kramppas, kaveri meni ohi ja totes vaan hyvin ajettu ja yritä siinä sitten päästä maaliin yhdellä jalalla. Maaliin päästiin ja ehjänä ennenkaikkea.

Hyvät oli karkelot, valitettavasti en nyt saa dataa laitettua esille, ku garmini vittuili. Ajoaika 4.16 ja virallinen 4.19.41. Näin maanantaina ei sitten ollu mitään jaloissa, eile hyvä ku jakso junalle kävellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti