torstai 7. kesäkuuta 2012

Kareisten valtiovierailu Viroon 1. päivä

Imatra-joku kiva paikka Vainikkalan jälkeen

Ajokm n. 80 km ( unohtu laittaa päälle noin 10 km ajaksi)
Ajoaika 4-5 tuntia
Nousu metrejä 500-600 metfiä
Yhteensä 80 km, 4,5 h, 550 m

No aamu alko kahvilla ja Heccun järkkäämisellä omalle vaellukselle kohti Joen kaupunkia polkuja pitkin. Hän tuli eilen. Sitten viimehetken tarkastukset ja äitin irrottaminen tyttärestä ja sama operaatio nuorimmalle. Sitten oltiin valmiit kunhan isä oli ensin irrotettu Nellistä ja suu kävi. Reittimme seurasi pitkälti Iron Curtain reittiä pienin muutoksin. Muutama tuttu morjensti ohi mennessään.

Reitti oli pitkälti soratietä ja hyvin mäkistä. Minnan sanoin " täähän on vuoristorataa". Nuijamaa tuli ja meni, ja jumalattomat rekkajonot. Ensimmäinen pitempi tauko.

Kohti Vainikkalaa pitkin pikkuteitä ja rajaa nuollen. Ensimmäinen viranomaisen pysäytys ja heti kysyttiin englanniksi, kait mie vieläkin näytän korsikkalaiselta vuoristoroistolta. No onneksi selvittiin passien näytöltä. Vainikkalassa toinen pitempi tauko ja paikalliselta kysyttiin tietoja leiriytymispaikoista. Ja vuoristorata jatkuu.

Nyt on teltta pystyssä ja ruumis ravittu. Päivän tapahtumia puretaa ja kohta yritetään palautua päivän rasituksista. Dataa tulee myöhemmin, kuten myös Minnan blogi. Pitää ensin päästä parempien yhteyksin luokse.



MINNAN BLOGI







1 kommentti:

  1. Toivotan hienoa matkaa teille! Oma vironreissu valitettavasti siirtyi, toivottavasti pääsen kuitenkin jossain vaiheessa kesää, mutta sitä suuremmalla mielenkiinnolla seuraan teidän matkaanne.

    VastaaPoista