keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Grandin seikkailut 1.päivä

Helsinki-Tukholma

 Kun ei tullut kauheasti ehdotuksia reissun nimestä, niin sitten otin tuon käyttöön. Noh tämä aamu oli sitten vähän hitaalla käyvä ja odottamista ja tätin asunnon (astiat sie pesit ja roskat veit) tarkistaminen. Reppuun oli pakattu ne mitä tarviin laivalla. Sitten ei muuta ku pyörä ja kärry ulos varastosta, vielä viimeinen vilkaisu asuntoon ja avain sinne minne piti toimittaa ja nokka kohti Olympiaterminaalia. Nyt ajaminen oli huomattavasti hitaampaa kuten oletinkin ja tietenki oli vastatuuli tai ainakin tuntui siltä. Ajelin ennalta määriteltyä reittiä ja keli oli voisin jopa sanoa että kostea. Juuri sellainen tihkusade ettei viitsi sadeasua laittaa päälle. Piti sitten yhteen puheluun vastata ja saada aika siirtymään muutama kuukausi eteenpäin. Oli laitettu 24.1 ja tuolloin olen jossain, en vaan tiedä vielä missä. Saavutin määränpääni ja tietenki vielä juomaan viimeinen kahvi puoleen vuoteen Suomessa. Olin ajoissa paikalla joten sain juoda ihan rauhassa kahvini ja sain santsikupin samaan hintaan.

Siitä sitten siirryin lähtöselvitykseen ja siinä papereita sitten tutkiessa henkilö totesi että olit varannut ja maksanut C-luokan hytin (se on siellä vesirajan alapuolella) niin yhtiö on sitten vaihtanut sen B-luokan hytiksi, koska opiskelijat. Tämähän kelpasi minulle vallan mainiosti. Siirryin kerralla vesirajan alapuolelta kannelle 8 ja koko hytti on miun käytössä. Luksusta. Kiitän Silja Linea tästä vai pitäskö sanoa Tallink Siljaa. Sitten vaan odoteltiin että pääsee ajaa laivaan. Pääsin ekana ajaa laivaan ja todennäköisesti Tukholmassa olen sitten viimeinen joka ajaa sieltä ulos.  Noh pyörä on sitten melkein keulassa ja hytti on sitten ihan perällä. Jeps. Saapahan ainakin kävellä sitten aamulla.

Taxfree, noh ostin kaksi viinipulloa ja vesipullon ja pari muuta juttua. Ei nää laivat enää niin halpoja ole. No okei, röökit on suurinpiirtein puolet halvempia mutta kattelin kyllä viinaksien hintaa ja totesin että olkoon noi ihan rauhassa tuolla hyllyssä. Nyt kun alkujännitys on poissa, niin vois sanoa että väsyttää hiukan. Hetken aikaa vielä hereillä ja sitten nukkumaan.

Tässä jokunen kuva








Tässä sitten ajettu reitti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti