torstai 9. maaliskuuta 2023

Grandi seikkailee 121. päivä

 Amiens--Noyelles-Godault

Aamu oli kyll sellanen olo et nyt ajetaan tuonne Belgiaan asti. Noh olis voinut toisenki yön olla Amiensin kaupungissa mut Belgia kiinnostaa enempi. Si yliellä on asioita joista olen kiinnostunut ja sieltä pitää lähettää paketti kotimaahan. En muuten kerro kenelle se menee ja mitä se sisältää. Mutta matkaan sitten lähettiin ja alku reitti oli hieno voi jessus. Sitten vaan jatkettiin nummimaisemien läpi kunnes yks kaks tuli helkatin iso muistomerkki vastaan. Pitihän se käydä kattoo (ihme ettei ole Euroveloa tuon kautta) Pitihän se käydä kattoo et mikäs tää on. Se oli ensimmäisen maailman sodan yksi sotanäyttämö ja nyt sitten muistomerkki. Eräs muistomerkki ihmisten hulluudesta tai oikeastaan yhden tai kahden. Kuten sanotaan et riitelyyn tarvitaan aina kaksi.

Sen jälkeen kyllä huomasi rakennuskannassa muutoksen, nuorempia olivat talot ja punatiilisiä. Toisinaan tietää olevansa kahden sodan näyttämöalueella joten en ihmettele. Sitten rupesi taas satamaan (taas ja taas, aamulla sato vähän, hieman tarkkuutta asiaan pöljä). Ja näihän mie kaks kaunista poliisinaista (olkoon kuka mitäkin mieltä, mutt nää oli naisia piste) Se oli sitten majapaikan etsimistä ja sitten sinne suunnistamista. Gepsi ohjas sitten tuonne pwltojen väliin sekoilee kunnes se rupes kunnolla ohjaa määränpäähän. Tiedän et Roubaix on tossa ihan vieressä mut en mene sinne. Tässä on kolme kaupunkia aivan kiinni toisissaan, Lille, Roubaix ja Belgian puolelta Tournai ja taitaa siinä olla joku muukin.

Huomenna sit mennään leirintäalueelle pariksi kolmeksi yöksi, pesee pyykkiä ja lepäilee ja nukkuu. Ku tulee niin sanotusti pariin viikkoon ajettua reilu tonni kärryn kanssa. Ei oo helppoo, sanon sen.

Kuvia Sitten se viteo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti