keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Giro d'Alps Nellille 8. Päivä

46.60/309.40km
ylös 1195m
alas 784m

Eilen illalla meni pari tuntia saada pyörä ajokuntoon. Piti modifioida korvake sopimaan ku oli hitusen isompi ku vanha. Sen kun oli saanut paikalleen niin loppu meni itsestään, vannekin on oikaistu niin hyvin ku näillä varustella onnisttu.
Aamu aurinko valaizee tienoon ja näyttää aivan mahtavalta. Kello on muuten 7 ka tunnin olen ollut hereillä. Aamu meni pakatessa kamat ja aamupalan merkeissä. Lorenze ja hänen vaimonsa tekevä 8-10 tuntisia työpäiviä. Todella kiva ja ystävällinen pariskunta. Toivotin heidät tulemaan Suomeen.
Alku matka meni joen vierustaa seuraten suhteellisen kevyellä nousulla noin 15 km. Sitten oltiin 1000 metrissä ja nyt alko nousu 1800 metriin ja sitten tulee lasku Ponte di Legnoon. Nyt ollaan välipalalla 1200 metrissä. Välillä on pakko taluttaa ku yksinkertaisesti ei jaksa pyörittää kampia ja en koe sitä häpeäksi. Moni fillaristi on kannustanut eteenpäin ohittaessaan. En varmaan jää katsomaa Giroa ku on luvattu lumisadetta ja pakkasta.
Sitä sitten ottettiin mittaa miehestä. Kaikki mehut irti ylämäessä viimeistä hikipisaraa myöten. Saavutin huipun, oli meinaa pikkaset hutera olo ku tultiin 1880 metriin. Kaiken lisäksi tuuli aivan järjettömästi. Ja sitten alko lasku, tais olla ensimmäinen kerta tällä reissulla ku jarruja testattiin kunnolla. Suora, jarrutus, mutka, suora, liikennevalot, tietyö, mutkat siinä välissä ja taas mentiin. Menin muuten huomaamatta ohi Ponte di Legnon, joten toisella kertaa sitten Giro. Ja en tosiaan lähde ylittämään Passo Gaviaa ku Passo Tonalessa porukka kävi vielä laskettelemassa. Eipä ole ennen tullut kylmä alamäkeen mennessä, nyt joutu pari kertaa pysähtymään ja lämmittelemään. Tavan touhua sanon.
Nyt ollaan Temun leirintäalueella, ku ei vaan jaksanut pitemmälle. Suunnitellaan huomista reittiä ja ihmetellään mihin se vie.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti