lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ahvenanmaan seikkailu 12. päivä

Siinä sitten herättiin puskamajoituksesta ja kuunneltiin hetki tuulta. Jaaha tänäänkin sitten tuulee ja sivusta ja loppumatka vastaisesti. Ei muuta ku leiri kasaan viimeisen kerran tällä reissulla. Sekin kävi nopeesti ja nopeesti oltiin tienpäällä.

10 kilsaa ajetuamme pidimme aamiastauon bussipysäkillä. Eipähän ollu itikoita ja muita ökkimönkijöitä. Aamupala maistui ja kahvi myös. Sitten ajettiin Ylämaalle asti ja korupirtissä pidettiin tauko ja siitä sitten ajettiin eteenpäin. Sitten tuuli koveni ja taivas synkkeni. Siinä sitten soitettiin kotiväelle että ette viitsis tulla hakee kärryä, niin päästäs vähän helpommalla eteenpäin. Vielä kerittiin ajaa eteenpäin ennenkuin kotiväki tuli vastaan. Oli ajettu 45 km ja kärry lähti auton kyydissä kotiin. Kyllä oli kevyt olo kun ei ollut kärryä enään perässä.

Siinä sitten ajettiin vauhdilla kohti Lappeenrantaa ja Viipurinporttia. Satamaankin rupes ja eiku sadetakkia ylle ja lisää kampikierroksia. Viipurinportti saavutettiin ja vielä viimeinen ateria reissussa ennen kotia. Siinä sitten sadekin loppui sopivasti ja nokka kohti Imatraa.

Nyt rupesi olee niin tutut maisemat että rupesin jo laskemaan tien montut ja siinä kun ajaa vastatuuleen niin rupeaa mieli järkkymään pahasti. Sitä vaan taisteli tuulta vastaan, tuuli vs Tandemi erä 3. Joutseno ohitettiin ja kohti kotia mentiin. Pieniä taukoja joutui pitämään että saa juotua nestettä. Keli oli nimittäin hiostavan kuuma. Mutta ajatus siitä että koti on aina vain lähempänä auttoi jaksamaan vielä taistelemaan tuulta vastaan.

Imatra näkyy tai ainakin aakkosbaari ja Neste. Siinä rampin kohdilla Antti tais mennä Konnunsuon tempoon kun tööttäs. Vielä viimeinen kymppi kotiin ja mahdollisimman suoraan. Uutta asfalttiakin oli ilmestynyt Vuoksen jälkeiseen kevyenliikenteen väylään vanhan kutosen reunaan. Hyvä juttu ja vielä kun saadaan noi montut umpeen ja kiertotietkin kuntoon ni hyvä. Se muuten rupeaa satamaan taas. Ei kurvi Lidlin katoksen alle ja sadetakki päälle ja vielä viimeinen 2,5 km kotiin. Nopeesti mentiin (ainakin tuntui siltä).

Kotona. Äkkiä ovi auki, pyörä sisään ja kuivaa päälle. Sauna lämpiämään ja pizzaa pakkasesta uuniin ja kaljaa esille. Tehdään tarvittavat sitten myöhemmin.


Päivän kilometrit  107,92

yhteensä  668,83 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti