tiistai 7. kesäkuuta 2016

Ahvenanmaan seikkailu 3. päivä

Jaa että hyvin nukuttu yö, tuokaa miulle sellanen. Yö meni katkonaisesti, pari tuntii herästys, neljä tuntii herätys rytmillä. Arvaa vituttiko. Siinä sitten yrität olla vielä yskimättä ni menee jo urheilusuorituksen puolelle. No aamulla amupalan tekoa, puuroa, kahvia, leipää ja leikkeleitä. Noilla pitäs kone lähteä käyntiin, ja ihme, lähti se.

Sitten leirin purku, pyörän pakkaaminen ja oltiin ajovalmiit kello 9.50 ja liikkeellä noin klo 10.00. Siis noin eikä nyt puututa kielioppi virheisiin ja ajan tarkkaan määritelmään, saati sitten sääennusteisiin, nih. Aurinko oli noussut jo korkeelle ja lämmitti muuten helteisesti, aivan liian helteisesti. Ei muuten totu tuohon pyörätien jatkeen eteen pysähtyviin autoihin, ei sitte millään. Pelkkä ajatus siitä et menet tien yli niin johan noi vetää liinat kiinni.

Nokka kohti Svinöä, muuten hyvä mut mitenköhä nää paikalliset liikennesuunnittelijat ooli ajatellut asia. Muuten helvetin hyvin, suurimmaksi osaksi mentiin kelviä pitkin, mitä nyt jokunen kilsa tienreunaa. Lämmintä riitti ja tuulikaa ei häirinnyt. Sirun kanssa pelattiin "keltanen auto"-peliä vähän sama ku 20 vuotta sitte "vihree rättäri, nippasu"-peli.

Äkkiä huomattiin olevamme Svinön satamassa. Siinä odotellessa paikallinen palotarkastaja kertoili elämäntarinan ja kyseli ohessa kuulumisia ja muistutti punkeista. Anto vielä näppärän punkinpoisto välineen. Siinä sitten odotettii laivaa. Oliha hienoo kattoo et työntekijät pitävät lakisääteiset tauot. Päästiin laivaan ja pyörät köytettiin laitaan kiinni. Kyllä pari muutakin fillaristia liikenteessä. Siinä laivamatkan aikana ihailtiin maisemia (kuvat tulee myöhemmin, uskokaa jo).

Degerbyn satamaan mentiin aika ahdasta väylää pitkin, mutta hyvin päästiin perille. Samalla käytiin syömässä ja kaupassa. Mummolle lähettiin kortti kun hän ei lue blogia. Siitä sitten liikkeelle ja kohti leirintäaluetta. Tänään oltiin sitten aika ajoissa ja hintaa yhdelle yölle on 13 euroa per teltta ja kaks henkilöä. No ei muuta ku leiri pystyyn ja rakennuksen varjoon. Ruokaakin tehtii ja hyvin maistu. Nyt vain lataillaan laitteita ja tapetaan aikaa. Siru tuossa piirtää sarjakuvaa reissusta. Sekin esitetään jos piirtäjä antaa luvan.

Päivän kilometrit 37,79

Yhteensä 74,39


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti