torstai 9. kesäkuuta 2016

Ahvenanmaan seikkailu 5. päivä

Aamun herätys oli omalla tavalla karu, kun muisti mihin oli majoittunut (ei edes jaksanut vaihtaa vaatteita). No teltan sisällä leipää naamariin ja vettä perään. Leiri kasaan ja maantielle kun tie kutsuu. Tuuli tuntui yltyneen eilisestä ja arvelin et päivästä tulee rankka.

Nauvossa käytiin aamukahvilla plus munkki. Samalla käytiin loppusijoittamassa eiliset ruuat ja juomat. Pankkiautomaattikin löyty, taas tuntee olonsa varmemmaksi. Taas mentiin, tänään on yksi lossi ylitys ja sitten ei enään ole. Tie on kyll löytänyt mäkiä ja jyrkkiä (ainakin tuntu siltä ku tandemilla menee) tuntuu löytyneen ne saaren korkeimmat kohdat. Tuulikin ku oli mukavan sivuvastanen tai vastanen.

Lossi ylitys oli sitte kiva, ku kysyin et mihin kohtaan, ni vastaus valkkaa ite mihin meet, vapaa valinta tänään.  Käyhän se meille. Tästä eteenpäin oli sellasta taistelua tuulta vastaan ja mäkiä vastaan. Kaarinasa käytiin kaupassa ja siitä sitten 110 tietä eteenpäin.

En muuten muistanut et eihän tällä tiellä niitä mäkiä ollut koskaan tasattu vaan ne oli jyrkkiä ku mitkäkin penteleet. Kävelyksi meni, ei oo jerkkua niin paljoo et ois jaksanut ajaa ylös (yksistäön miun voiman tuotolla, hah). Silmssä kiilti vain vähenevät kilometrit määränpäähän. Taisin itse olla jo hämärän rajamailla, kun eteen pamahti monumettaalinen näky "Prisma, tuo äss-kerhon kauppahelvetti". No ei muuta ku kurvaten sinne, tytär osti uuden muistikortin ja minä uuden reissupyyhkeen. Sitten suunta kohti leirintäaluetta, Vuohensaari.

Hetki meni karttaa (leirintäalueen) tutkiessa et missäs se respa on, löytyhä se ja kahden yön majoitus maksettu. Sitten taas leiri pystyyn ja suihkuun. On muuten luxusta saada lämmintä vettä saariston jälkeen (kuvittelevat et kaikki kestää kylmää samalla tavalla kuin he, ei prkl.)

Sen jälkeen yksinkertaisesti syömään yksinkertaista pastaa ja leipää lisukkeineen. Hyvää oli, varmaan johtu siitä että nälissään kaikki maistuu hyvälle. Tyttären äitillekin soitettiin. Nyt sitten kirjoitettiin tän päivän tapahtumat ja ilmetellään maailman menoa ja luetaan kirjaa. Huomenna käydään sen verran kaupungilla et käydään kaupassa.

Päivän km 100,95

Yhteensä  214,44 km

Aikas hyvin 14 v. Tytöltä jumalattomassa tuulessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti