keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Grandi seikkailee 36. ja 37. päivä

 Basel

Nää päivät on mennyt tutustuessa kaupunkiin kävellen ja ratikalla. Jos tulette Baseliin niin ottakaa Basel Backpack hostellista vuode tai huone muutamaksi päiväksi, ku saatte joukkoliikenteen ilmaiseksi käyttöön My Basel kortilla (hostelli antaa) siinä on myös muita etuja kuten 50% alennus museoiden sisääpääsy hinnoissa yms. Niin ja tässä vieressä on panimo joka tekee ihan hyvää olutta. Ja sitten se kiva asia että hinnat on sitten samat ku Suomessa vaikka Sveitsin frangeina ilmoitetaan, Sveitsi on kallis maa.

Ratikalla liikkuessa on iha kiva huomata et omalla autolla ei täällä tee yhtään mitään, julkisella, kävellen ja fillarilla pääsee paljon paremmin. Ratikkalinjoja on noin 20 ja siihen päälle vielä bussilinjat, juna-asemia oon löytänyt tähän mennessä vasta kaksi ja molemmat on isoja, kait se kolmas on jossain. Ratapiha on yhdessä tosi iso (Pasila on pikkunen tähän verrattuna) Kuva ei anna todellista kuvaa koosta. Pitää sanoa se että tauko tuli tarpeeseen ku kelit ei ole ollut kovin herkkua parina päivänä, eilen hiukan räntää ja tänään sitten silkkaa vettä ja huomenna jotain. Perjantaina karavaani liikkuu taas ja heti aamusta ollaan Ranskassa.

Niin unohtu mainita, Sveitsi ei sitten kuulu EU eikä ETA maihin puhelinliittymien suhteen, käytin dataa täällä noin 109 megaa ja reilu 6 euroo on sitten lasku seuraavassa laskussa, meni muuten nopeesti mobiilidata pois päältä. Muualla olen kyllä käyttänyt mobiilidataa ku soppariin kuuluu tietty määrä dataa EU alueella.

Kuvat











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti