maanantai 23. tammikuuta 2017

16. Päivä

Aamun herätys oli sitten kalsea, kostea, varmaan johtui siitä että vaatteet oli kuivumassa. Mutta tänään ei tarvinnut lähteä niin aikaisin liikkeelle, sai löhöskellä vielä muutaman tunnin. Siirtymä oli meinaa lyhyt tänään. No piti sitä kuitenkin lähteä ennenku myöhästyy, jos tapani mukaan meen harhaan jossain liikenneympyrässä. Ei muuten satanut juuri sillä hetkellä kun läksin, mutta on sitä tullut.




Kun ollaan merenpinnan tasolla niin vettä oli sitten kaikkialla. Tuulikin oli myötänen tällä kertaa. Ihan kivasti meni matka. Roses kaupunkiin saapuessani (jos tää nyt kaupunki on edes) rupesin kattelee tarkemmin mihin pitää mennä (ku sitä paperikarttaa ei oo vieläkään löytynyt, prkl). Samalla siinä sitten tapasin Warmshowers-isäntäni Gerard, hää anto avaimen ja sano et mee sisään ja oota häntä ku parkeeraa auton. Sitten vaan kamat kantoon ja sisälle ja samantein osa pyykkikoneeseen ja osa suoraan kuivaa. Katsotaan kuinka kauan menee ennenkuin ovat kuivat. Gerard kävi kaupassa ja katsoi että kaikki on kunnossa, niin lähti töihin klo 11.30, on opettaja. 

Siinä sitten yksin jäädessäni vahdin ensi  pyykin ja sitten vielä söin Reijon tuomaa ruisleipää (oli muuten hyvää). Sitten ulostauduin kävelylle rannalle ja ihmettelin maisemaa samalla. Täällä oli kalastusalukset ja luksusalukset melkein rinta rinnan, siis melkein sanoin, kuunnelkaa (lue lukekaa prkl). Sitten löysin kartan mitä vähän aikaa tutkailin niin Kari-Petteri vois kiinnostua ku kartassa oli sukeltajan kuva muutamassa kohdassa.






Tää kylä on aika suojaisessa paikassa, mutta asunto täältä, en varmaan hankis ihan ensimmäisenä. Voi täällä käydä lämpiminä kuukausina kyll. Ja nyt tietenki on poikkeuksellinen talvi, niin miun tuuria ku olla ja osaa. Huomenna pitäs olla lämpimämpää että pääsee ajaa lenkuran tuolla vuorilla. Tulee sitten kevyemmin ajettua niin ei tartte ihmetellä, mutta nousuu on tiedossa kuitenkin. Maisemat pitäisi kuulemma olla hienot. Sen näkee sitten huomenna.




Luntakin näkyy olevan tuolla, sitä en tiedä tuleeko keskiviinon reitllä vastaan vai ei. Sen näkee sitten. Kävelyn jälkeen menin pötköllee sänkyyn ni heräsin sitten ku Gerard tuli töistä eli siinä kasin maissa illalla. Oli tarkoitus vaan lukea uutiset mutta näin kävi. Hän teki Espanialaisen omeletin illalliseksi, oli muuten hyvää. Jotkut käyttää leivän kanssa oliiviöljyä eikä rasvaa, olin hiukan ihmeissäni mutta avoin uusille ehdotuksille.

Sitten se reitti ja huomenna jatkuu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti